Ijshockey handschoenen reparatie

Van het para ijshockeyen gaan de handschoenen heel snel stuk. Als je een beetje normaal traint ben je al snel binnen een maand door het eerste paar heen. Dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn en je wilt het vervangen zo lang mogelijk uitstellen. Op deze pagina verzamelen wij tips voor Ijshockey handschoenen reparatie.

Waar slijten de handschoenen het meest?

Je houd je stick vast aan de bovenkant en glijdt tijdens het spelen steeds van boven naar beneden over de stick. Daardoor slijten de handschoenen aan de binnenkant harder dan je zou willen. Bauer heeft een model waarbij de binnenzijde is voorzien van een speciale laag die minder gevoelig is voor slijtage. Helaas hebben we nog geen ideale oplossing voor deze slijtage. Binnenhandschoenen lijkt te helpen, maar is wel weer wat warmer.

Vingers beschermen tegen slijtage

Ijshockey handschoenen reparatie tips.

De vingers van de handschoen gebruik je om tijdens het maken van bochten te glijden over het ijs en jezelf weer omhoog te drukken als je bent omgevallen. Daardoor slijten deze delen het hardst van de hele handschoen.

Door deze delen in de smeren met Hyberfix flexibele lijm slijt de stof veel minder snel en als je het een beetje netjes doet zie je er helemaal niets van. Bijhouden is natuurlijk een dingetje dus regelmatig controleren van de laag is belangrijk.

Ijshockey handschoenen reparatie tips.

  • Gebruik Hyberfix want die wordt echt droog.
  • Snij de opening van de tube niet te groot, dan kun je hem vaker gebruiken.
  • Zorg voor een schone werkplek en bescherm deze met een krant of iets anders.
  • Gebruik altijd een schone kwast.
  • Strijk niet te dik.
  • Met een beetje afwas middel op je vingers kun je het oppervlak gladder maken.
  • Plak na gebruik de opening van de tube goed dicht.

Wat hadden we eerder geprobeerd?

Als je denkt aan het repareren van bewegende delen denk je al snel aan een soort rubber seal.

Op advies van een doe het zelf zaak waren we begonnen met BISON rubber seal. Dat lijkt allemaal goed te gaan maar blijft teveel plakken. Met als resultaat dat de kleding en spullen in je tas aan je handschoenen plakken. Dat kan niet de bedoeling zijn.

Het tweede product dat we probeerden was Liquid rubber. Van de super aardige en behulpzame verkoop medewerker kregen we een monsterverpakking mee om het te proberen. Dat werkte al een stukje beter maar had als nadeel dat de handschoenen strepen achterlieten op de ijsvloer. Daar werden de ijsmeesters niet heel erg blij van dus dat is het ook niet helemaal.

Na deze omzwervingen kwamen we via een installateur op Hyberfix terecht. Dat droogt volledig en laat geen strepen achter op de ijsvloer.

Missie gelaagd wij hopen dat jullie iets hebben aan deze tips voor ijshockey handschoenen reparatie.

Bekijk onze kalender hier