Para Ijshockey

Sledgehockey is ijshockey, maar dan zittend op een slee (‘sledge’). We noemen dit ook wel PARA ijshockey. De speler beweegt zich voort met behulp van de sticks. Het ene uiteinde heeft spikes, voor het afzetten, het andere eind heeft een blad om mee te schieten. De spelregels zijn gelijk aan de regels van ijshockey.

Het leuke van deze sport is dat niet alleen sporters met een lichamelijke beperking mee kunnen doen, mits zij over een armfunctie beschikken, maar ook sporters zonder beperking. Iemand die niet zelfstandig kan schaatsen kan bijv. ook meedoen, zolang de armfunctie maar voldoende is om zich met de sticks te kunnen voortbewegen en om de puck te spelen.

Bron: https://kortermaarkrachtig.com/sledgehockey/

Voor wie is PARA ijshockey?

In principe kan iedereen die functionerende armen en handen heeft en zelfstandig kan balanceren op zijn billen PARA ijshockey beoefenen. De functie van de armen en handen wordt vaak sterkt verbetert en de kracht in de core van het lichaam neemt sterk toe bij het regelmatig PARA ijshockey spelen. Net als de algemene balans daardoor in het dagelijkse leven ook sterk verbetert.

PARA ijshockey - Kom het proberen in Dordrecht of Amsterdam

Neem contact met ons op voor meer informatie of om je aan te melden voor een proeftraining. Klik hier.