Ostrava 2019 | Finale

Dit jaar werd het wereldkampioenschap PARA IJshockey in Ostrava gespeeld. Spectaculair en via internet te volgen gelukkig voor ons allemaal. Nederland is nog niet toe aan het niveau van de finalisten, maar met een aantal van de teams zouden we ons graag willen meten.

Om een goede indruk te krijgen van het spel en de mogelijkheden kun je hieronder kijken naar de samenvatting van de finale.

Voor 2020 wordt er gerekend op verdere groei van het aantal spelers. In Amsterdam en Dordrecht is het aantal leden aan het stijgen en we zouden het mooi vinden als er om te beginnen 4 clubs in Nederland zouden zijn. Met dit aantal kunnen we een soort mix events organiseren waarbij we op meerdere niveaus tegen en met elkaar kunnen spelen. Dat zou de sport ten goede komen en uiteindelijk kunnen zorgen voor een organisatie van een eerste competitie op 6 tot 8 ijsbanen. Als de competitie is opgezet kan ook snel daarna met een topsporttraject gestart worden. De ambitie is dat Nederland in 2026 met een team gaat deelnemen aan de Paralympische  Winterspelen.